Pektoenzym do owoców

Pektoenzym do owoców

Dodatek tego enzymu zwiększa wydajność uwalniania soku z owoców. Jego obecność powoduje rozluźnienie struktury owocu, a w późniejszych etapach sprzyja dobremu klarowaniu się płynu. 

Cena: 15,00 zł brutto

Opis produktu

Pektoenzym jest to preparat enzymatyczny ułatwiający uzyskanie soku z owoców. Jest to środek całkowicie naturalny uzyskiwany poprzez izolację enzymów pektynolitycznych z owoców. 

Opakowanie jednostkowe zawiera 10ml preparatu. Zalecane dozowanie 1-2ml na 10kg owoców. 



Dodatek tego enzymu zwiększa wydajność uwalniania soku z owoców. Jego obecność powoduje rozluźnienie struktury owocu, a w późniejszych etapach sprzyja dobremu klarowaniu się płynu. Środek należy rozpuścić w niewielkiej ilości letniej wody (do 40°C), następnie dodać do rozdrobnionych owoców i pozostawić na około 9-12 godz. 



Pektoenzym najlepiej przechowywać w chłodnym miejscu ok 4°C, nie narażając na działanie promieni słonecznych. 

UWAGA: 

Należy przestrzegać zalecanych temperatur stosowania preparatu, wyższe temperatury spowodować mogą jego dezaktywacje. 



Jest to preparat o płynnej konsystencji posiadający atest jakościowy oraz pozytywne orzeczenie laboratorium Preparatów Enzymatycznych.



Skuteczny dwuskładnikowy środek klarujący do klarowania nastawów cukrowych, owocowych oraz domowych win.

10,00 zł

Aktywne Drożdże Turbo do nastawów owocowych.

12,00 zł

Produkty Powiązane