Brak produktów
Podatek ceny są wliczone
Brak produktów
Podatek ceny są wliczone
Aromatyzator
Przystawka aromatyzująca do rozbudowy kolumny półkowej.
Odbiorca :
* Wymagane pola
lub Anuluj
Ten produkt nie jest już w magazynie
Data Dostępność:
Przystawka aromatyzująca do rozbudowy kolumny półkowej.
Przystawka aromatyzująca montowana nad chłodnicę szczytową Shogun kolumny półkowej pozwala na umieszczenie w niej ziół, owoców, czy innych wybranych składników w celu otrzymania aromatycznego destylatu.
Niezastąpiona przy produkcji ginu, czy absyntu, ale także wódek owocowych. Dodatek jagód jałowca, ziaren kolendry, skórki pomarańczowej i kilku innych botaników pozwala w łatwy sposób otrzymać aromatyczny gin. Oczywiście podstawowe przepisy dołączone są w instrukcji, zachęcamy też do własnych eksperymentów. Opracowanie o aromatyzacji oprócz przepisów zawiera również "sekretne" składy najbardziej rozpoznawalnych ginów dostępnych komercyjnie, opisy składników, historyczne przepisy, opisy technologii ekstrakcji i infuzjii i wiele, wiele więcej!
Przystawka posiada na spodzie miedzianą siatkę, która zapewnia dużą powierzchnię kontaktu dodatków aromatyzujących z parami destylatu. W celu wyeliminowania potencjalnego zatkania spowodowanego rozmięknieniem np. owoców, przystawka ma specjalny system uniemożliwiający niebezpieczny wzrost ciśnienia.
Za pomocą przystawki aromatyzującej można uzyskiwać również olejki eteryczne z ziół (np. miętowy, z czarnuszki), kwiatów (np. różany, lipowy, lawendowy), owoców (np. cytrusowy, z rokitnika).
Pojemność koszyczka zasypowego ok. 600ml.
Oferujemy kilka standardów wykończenia przystawki:
Przystawka może być wyposażona we wziernik, który oprócz podglądu zawartości w czasie pracy pozwala też na podmianę/ uzupełnienie botaników po lub w trakcie trwania procesu destylacji bez potrzeby demontowania przystawki.
Dodatkowo można dokupić:
Uszczelka Tri-Clamp, silikonowa, dopuszczona do kontaktu z alkoholem.
Redukcja stożkowa do podłączenia kolumny półkowej do kega.