Antypiana

Antypiana

Dodatek zapobiegający tworzeniu piany podczas fermentacji i destylacji. 

Cena: 24,60 zł brutto

Opis produktu

 

Antypiana jest dodawana do zacierów lub nastawów w celu redukcji dużej produkcji piany podczas gwałtownej fermentacji oraz destylacji. Butelka 50ml. 

 

INSTRUKCJA:

Wstrząsnąć zawartość butelki.

Odmierzoną ilość enzymu należy rozcieńczyć w 100ml wody, wlać do nastawu i dokładnie wymieszać. Uwaga- wlać po rozpoczęciu fermentacji (po kilku godzinach od dodania drożdży, po zaobserwowaniu produkcji piany).

DAWKOWANIE:

1ml na 100l nastawu lub zacieru. 

Komplet enzymów do zacierania (upłynniający + scukrzający)

25,00 zł

Dodatek tego enzymu zwiększa wydajność uwalniania soku z owoców. Jego obecność powoduje rozluźnienie struktury owocu, a w późniejszych etapach sprzyja dobremu klarowaniu się płynu. 

15,00 zł

Produkty Powiązane